گزارش تجربه استفاده از پاورپوينت در تدريس زبان سوم دبيرستان
  • مربوط به موضوع » <-PostCategory->

طرح ارسالي ، طرح مبتكرانه و نويني نمي باشد، بلكه گزارشي از يك تجربه است. از آنجا كه مدارس ما به سمت استفاده از تکنولوژی های هوشمند پیش مي روند، بر آن شدم كه پیش از قضاوت در خصوص موثر بودن یا بي تاثیر بودن این ابزار كمك درسي، در حد توانايي شخصی خود ، آن را به بوته تجربه بگذارم.

 

در پی این تصمیم اقدام به تهيه نرم افزار آموزشي  توسط پاورپوينت در تدریس  vocabulary- New Words- pronunciation- vocabulary drill- Grammar از   درس 4 كتاب سوم دبيرستان در طي 2 جلسه نمودم.

پس از انجام اين تجربه از دانش آموزان نظر خواهي شد. اكثر دانش آموزان موافق استفاده از اين ابزار بودند. 2-3 نفر آن را كسل كننده عنوان كردند. كه وقتي علت را جويا شدم ، دليل خاصي نداشتند جز موقعيت فيزيكي كلاس. تابلوي الكترونيكي در اتاق كامپيوتر مي باشد ، بنابراين موقعيت ميز وصندلي و ظرفيت كلاس براي دانش اموزان آرام بخش نبود.

از نظر خودم به عنوان مدرس، اين ابزار در صرفه جويي زمان و انرژي بسيار موثر بود (‌با توجه به عدم تناسب محتواي زياد كتاب با زمان محدود (1ساعت و نيم در هفته))  . با اين ابزار توانسته بودم امكان تمرين كردن نمونه سوال امتحاني را براي دانش آموزان فراهم نمايم. همچنين دانش آموزان ياد گرفتند كه چگونه بايد براي پاسخ دادن به سوالات امتحاني به متن نگاه كنند و آن را بياموزند.

ضعف عمده مشاهده شده در تدريس متن درس 4 ، استفاده از اين ابزار نبود ، بلكه در روش اجراي آن بود. معلم سعي در فعال نمودن و ايجاد تفكر در دانش اموزان داشت اما موفق نبود. معلم فعال تر از دانش آموزان  به نظر مي رسيد. و اين خود سبب خستگي كلاس شده بود.

به اين نتيجه رسيدم كه اكثر دانش آموز ان از حل معما لذت نمي برد. از ياد گرفتن لذت نمي برند. فقط منتظر آن هستند كه در حد رفع مسئوليت ،درس سريع ارايه شده و از شر آن خلاص شوند.دانش آموز از تفنن لذت مي برد اما درست  مثل كودكي كه اسباب بازي جديد فقط مدت كوتاهي او را سرگرم مي كند و برايش جذاب است. او تنوع و حركت را به تفكر كردن حتي در قالب سرگرمي ترجيح مي دهد.

او عادت كرده كه به وي تكليف بدهند و به ازاي تكليف پاداش دريافت كند. و وقتي در اين  كار موفق مي شود ، لذت ميبرد. مخصوصا اگر اين كار متفاوت باشد.

با توجه به تمايل دانش آموزان به ادامه اين روش و نيز نكات مثبتي كه خود از اين روش دريافت نمودم، تصميم به ادامه كار جهت تدريس متن درس 5 نمودم. البته با تغييراتي در روش اجراي آن جهت رفع نواقص مشاهده شده در درس 4.

در اين روش دانش آموزان فعال تر بوده، علاقه و تمركز بيشتري به سوالات مطرح شده و پاسخ به آن نشان مي دادند . كلاس به هيچ وجه خستگي جلسه قبل را نداشت. و نتيجه آزمون پاياني نيز بسيار مثبت ارزيابي گرديد.

شايد اگر اين روش هم مدام استفاده شود، تاثير خود را از دست بدهد.

در ادامه توجه شما را به طرح درس دو جلسه مذكور جلب مي نمايم.